donderdag 19 december 2019

"Game of Thrones is de beste serie ooit"

Sinds ongeveer een halfjaar geleden ben ik begonnen met een heel leuke serie te kijken, die serie noemt toevallig wel niet 'Game of Thrones' zeker. Ondertussen heb ik heel de serie uitgekeken, mijn mening over de serie is heel lovend. Wil je ontdekken waarom ik dit zo'n goede serie vind dan moet je zeker blijven lezen.



Wat is Game of Thrones?

Gerelateerde afbeelding
Amazon.UK
Game of Thorens is een heel populaire serie. De serie bestaat uit 8 seizoenen. De opnames van de serie gebeurden over de hele wereld, maar de serie zelf is gemaakt in de Verenigde Staten. De serie is bedacht door twee mannen: David Benioff en D.B. Weiss. Het is een Fantasy reeks over een land bestaande uit 7 koninkrijken. Natuurlijk wilt elke leider het hele land voor zich zelf, of dat lukt... dat weet je pas als je de serie zelf bekeken hebt. De serie telt kolossaal veel acteurs, enkele van deze acteurs zijn: Daenerys (Kalishi), Jon Snow, Arya Stark, Bran Stark, Sansa Stark... . Natuurlijk zijn er nog veel meer acteurs.


Wat is mijn mening over de serie?

Afbeeldingsresultaat voor game of thrones
indebuurt.nl
Ik vind Game of Thrones een van de best gemaakte series ooit. De serie is heel goed gemaakt, zo laten ze bijvoorbeeld Kalishi op een draak rijden, of houden ze een strijd tegen het doden leger. Ik heb gezien in een documentaire over Game of Thrones hoeveel werk dat daar allemaal voor nodig is. Veel van de opnames werden s'nachts opgenomen. Zo hebben ze weken aan stuk opnames s'nachts gedaan. Ze werkte ook aan een stad die als decor moest dienen. Ook daar stak massaal veel tijd in. Maar wat ik misschien nog het meest bijzonderste vond was: hoe ze al die doden schminkten. Dat is nu wel echt heel bijzonder. Ook is het verhaal van Game of Thrones geweldig, je ziet aan het begin nog niet echt veel evolutie. Wat later is er dan weer wel te zien dat er minder volken zijn. Aan het einde wordt zelfs Kingslanding in de as gelegd door een draak die Kalishi bereid. Maar voor ze daar aan konden begingen, moesten ze nog eerst het dode leger verslaan. Ook dat lukte, daar was Arya de held, zij versloeg daar de lijder van de doden. Wat ook nog leuk aan de serie was: waren de mooie vrouwen in de hoofdrol die je soms naakt kon bewonderen of de spannende gevechten tussen de ridders.


Het verhaal van mijn favoriete personage

Het leukste personage van de serie vond ik ongetwijfeld Jon Snow. Hij was begonnen van helemaal niets, maar hij heeft in de loop van de serie het steeds verder geschopt. Later werd hij de leider van de nachtwacht, nog iets later zelf de koning van het koude noorden. Hij was een heel goede koning, hij wou alleen het beste voor zijn volk. Ook al zou dat betekenen dat hij zijn macht zou moeten afstaan. Voor mij is hij de grote held van Game of Thrones, hij werd zelf neergestoken door een paar mensen van zijn eigen volk. Gelukkig vond zijn volk hem zo goed dat ze er alles aan deden om hem tot leven te wekken. Dat is dan ook gelukt, de rode dame haalde hem terug uit de dood. Daarna zocht hij Kalishi op om de strijd tegen de doden te openen. Hij reisde helemaal af naar het verre Westeros. Toen hij daar was: verzoende hij met veel moeite zijn volk met dat van Kalishi. Ook heeft hij Kalishi kunnen overtuigen om op het eiland Westeros drakenglas te mogen ontginnen, dat was absoluut nodig om het leger van de doden te kunnen verslaan. Ze bleven praten tot er een goed akkoord was voor beide volken. Jon Snow knielde voor Kalishi en zij: 'jij bent mijn koningin'. Dat waardeerde Kalishi wel. Jon Snow liet zijn trouw zien, door samen met kalishi te vechten tegen de Lanisters. Ze sloten de Lanisters in langs alle kanten. De Lanisters vormden toen een muur om elkaar te beschermen. Dat hield niet veel uit want Kalishi brandde heel de muur plat. Vervolgen vielen de dothraki aan met hun paarden. Ze onthoofde bijna iedereen. Maar ze waren op een ding niet echt goed voorbereid, de Lanisters hadden namelijk een katapult gemaakt met een vlijmscherpe speer. Kalishi sloeg er ook in om rakelings alle speren te ontwijken en de katapult te vernietigen. De Lanisters die overbleven hadden twee keuzes: zich aansluiten bij Kalishi of ze werden opgebrand door de draken van Kalishi. Daar maakte ze zich al niet bepaald populair mee. Na de strijd probeerde Jon Snow samen met Kalishi te onderhandelen met Cercei. Ze zijn tot het akkoord gekomen: als zij een dode lieten zien, zouden zij hun versterken. Het jammere d'r aan is: Kalishi is een draak kwijt geraakt doordat de ijskoning een speer recht door het hard van de draak gooide, die draak werd slecht. Helaas hield dat dan ook in: dat ze de draak niet meer konden redden. Maar dat was niet het enige negatieve, ook Cersei hield zich niet aan de deal. Ze had gezegd dat ze ging helpen bij de oorlog, daar loog ze over. Toen zij de strijd aan gingen met de dode, bereed zij zich voor om hun te kunnen verslaan. 
Tegen dat Arya de ijskoning zijn hard doorboorde met drakenglas had Cersei al massaal veel boten met katapulten laten maken. Toen ze na die zware strijd tegen de doden terug naar huis ging: schoten de Lanisters van af hun boten de de draak van Kalishi dood. Ook werden bijna alle boten plat gebrand. Kalishi werd steeds bozer, Jon Snow probeerde altijd maar om haar kalm te houden. Helaas ging Kalishi zo hard door het lind dat zij heel Kingslanding platbranden, het hele dorp werd vermoord en afgebrand. Toen ze Kingslanding in de as had gelegd, zij ze: 'ik wil regeren over alles'. Toen greep Jon Snow in en zij tegen Kalishi: 'jij zult altijd mijn koningin blijven' vervolgens stak hij ook een dolk door haar hard. Haar draak was zo boos, dat de draak de ijzeren troon deed smelten. Vervolgens nam de draak Kalishi mee, de draak vloog ver weg. Tyrion kreeg iedereen overtuigd om Bran tot koning te maken. Hij heeft ook voor een goede straf voor Jon Snow gezorgd, namelijk: Jon Snow moest terug beginnen waar hij begon als lid van de nachtwacht.

Afbeeldingsresultaat voor game of thrones jon snow
Clipart-library.com

Vind je dit artikel leuk? Kijk dan zeker deze top serie!  

4 opmerkingen:

  1. Wij vonden het ook een topreeks en hebben van in het begin de serie gevolgd, altijd een jaar wachtend op weer het volgende seizoen :-) Alleen was het einde jammer genoeg wat teleurstellend voor ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja daar kan ik je inderdaad wel in volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jaaaa ik vind Game of Thrones ook geweldig! Alleen het einde was wel erg teleurstellend... Had ik me anders voorgesteld! Maar buiten dat is het echt een van mijn favoriete series.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had het beter gevonden als Jon Snow mocht regeren over het ganse land en dat Kalishi toch nog goed werd.

      Verwijderen